Jagnięcina kleftiko

Przygotował:

Ainsley Harriot

Seria kulinarna:
Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia grecka

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

W misce wymieszać składniki marynaty, mięso włożyć do miski, wymieszać. Przykryć folią i odstawić na kilka godzin do lodówki. Na kwadraty grubej folii aluminiowej nałożyć po kilka kawałków mięsa, dodać pokrojone pomidory. Na wierzchu położyć po dwa plastry sera i listek laurowy. Zawinąć brzegi folii, paczuszki z mięsem ułożyć na średnio rozgrzanym grillu. Piec około 40 minut. Tuż przed końcem pieczenia ponacinać chlebki pita ostrym nożem w krateczkę. Podpiec na grillu z obu stron przez 1-2 minuty. Polać stopionym masłem z rozgniecionym czosnkiem i pietruszką. Pokroić w ukośne paski i podawać do jagnięciny.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE