Jabłkowa owsianka z migdałową pianką

Jabłkowa owsianka z migdałową pianką
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.130)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Przygotowanie:

Na owsiankę
1 szklanka płatków owsianych
2 szklanki mleka
1 jabłko, pozbawione gniazda nasiennego i pokrojone
2 łyżki brązowego cukru
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżki płatków migdałowych

Na migdałową piankę
1 szklanka odtłuszczonego mleka
1 łyżka migdałowego masła
1 łyżka brązowego cukru

Przygotowanie owsianki
Płatki, mleko, jabłka, cukier i cynamon wsypać do garnka i zagotować. Gotować do czasu, aż zgęstnieją i staną się kremowe, około 15 minut. Aby zapobiec przywieraniu owsianki do dna, mieszać co 5 minut.

Migdałowa pianka
Mleko wymieszać z masłem migdałowym i cukrem. Mleko ubić na piankę używając odpowiedniej końcówki ekspresu do kawy. Owsiankę nałożyć do 2 miseczek, na wierzch wyłożyć migdałową piankę. Posypać płatkami migdałowymi i podawać.

© Michael Smith

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA