Jabłka z nadzieniem wieprzowym

Jabłka z nadzieniem wieprzowym
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 3.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.38)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne

Przygotowanie:


Wykorzystaj pozostałe nadzienie z kotletów schabowych z nadzieniem jabłkowym.

4 aromatyczne jabłka (np. cortlandy)

Rozgrzej piekarnik do 175 stopni C. Odetnij szczyty jabłek i zachowaj. Wyjmij łyżką większość miąższu. Napełnij je nadzieniem z białej kiełbasy i jabłek, przykryj odciętymi szczytami i piecz przez 20 min, aż jabłka zmiękną, a nadzienie będzie gorące.

© Michael Smith

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE