Jabłka gotowane w białym chardonnay

Jabłka gotowane w białym chardonnay
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.113)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wszystkie składniki przełożyć do średniej wielkości garnka i doprowadzić do wrzenia na wolnym ogniu. Gotować dalej, aż płyn się zredukuje, jabłka zmiękną, rodzynki spęcznieją, a kompot stanie się soczystym syropem. Podawać na ciepło lub zimno z porcją ulubionych lodów.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE