Izraelski kuskus z oliwkami, rukolą i fetą

Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Dania na karnawał i imprezę
- Ilość osób:
- 8
Składniki:
- 1 szklanka izraelskiego kuskusu
- 2 łyżki oliwy extra vergine
- 1 paczka rukoli
- umytej i grubo posiekanej
- 1 szklanka oliwek Kalamata
- bez pestek
- posiekanych
- ½ szklanki drobno posiekanej czerwonej cebuli
- ¼ szklanki drobno posiekanego selera naciowego
- 1 łyżka soku z cytryny
- ½ szklanki pokruszonej fety
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Zagotuj 1 ¼ szklanki lekko osolonej wody. Wsyp kuskus, wymieszaj i zmniejsz ogrzewanie do średniego. Gotuj bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu, aż cała woda zostanie wchłonięta. Przełóż kuskus do sita i przepłucz zimną wodą. Włóż go do miski i wymieszaj z oliwą. Dodaj rukolę, oliwki, cebulę, seler, sok z cytryny oraz fetę i wymieszaj. Dopraw do smaku i wstaw do lodówki przed podaniem.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Dania na karnawał i imprezę
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze