Izraelski kuskus z oliwkami, rukolą i fetą

Izraelski kuskus z oliwkami, rukolą i fetą
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Dania na karnawał i imprezę
Ilość osób:
8

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagotuj 1 ¼ szklanki lekko osolonej wody. Wsyp kuskus, wymieszaj i zmniejsz ogrzewanie do średniego. Gotuj bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu, aż cała woda zostanie wchłonięta. Przełóż kuskus do sita i przepłucz zimną wodą. Włóż go do miski i wymieszaj z oliwą. Dodaj rukolę, oliwki, cebulę, seler, sok z cytryny oraz fetę i wymieszaj. Dopraw do smaku i wstaw do lodówki przed podaniem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA