Indiańska kukurydza z jogurtowym dressingiem z curry

Indiańska kukurydza z jogurtowym dressingiem z curry
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Claire Robinson

Seria kulinarna:
Wystarczy 5 składników (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Przepis


Składniki:
4 kolby kukurydzy (po jednej na osobę)
grecki jogurt (albo bałkański)
łyżka miodu
łyżeczka curry
limonka
sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
Kolby kukurydzy oczyszczamy z liści i włókien. Następnie grilujemy na patelni grilowej. Przekładamy jogurt do miseczki. Dodajemy łyżkę miodu, łyżeczkę sproszkowanego curry, sok z limonki, sól i pieprz. Całość mieszamy na jednolitą masę. Gotową kukurydzą podajemy z przygotowanym dressingiem.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE