Imbirowe biscotti

Imbirowe biscotti
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.10

Przepis

Składniki:
½ szklanki drobno pokrojonego imbiru kandyzowanego
2 ½ szklanki mąki ze środkiem spulchniającym
1 1/3 szklanki drobnego cukru
1 łyżeczka mielonego suszonego imbiru
3 jajka


Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 180 °C. Imbir kandyzowany, mąkę, cukier i imbir mielony wsypać do dużej miski. Wymieszać. Dodać jajka i szybko zagnieść ciasto. Przełożyć je na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i lekko zwilżonymi palcami uformować na środku szeroki, płaski bochenek. Ciasto rozleje się podczas pieczenia na boki, dlatego należy pozostawić wolne miejsce.
Piec 30 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Następnie pokroić na cienkie kromki, ułożyć je w jednej warstwie na dużej blaszce i piec w 140°C przez 15 minut.



© Annabel Langbein

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE