Hummus z łososiem

Hummus z łososiem
Oceń przepis:
34 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 3 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pasty do chleba

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Sezam prażymy na suchej patelni, aż zacznie pachnieć – odstawiamy do przestudzenia. Ciecierzycę odsączamy i wrzucamy do malaksera, dodajemy pokrojoną drobno papryczkę, czosnek, sezam, sok z cytryny, łososia, 3 łyżki oliwy, nać pietruszki i miksujemy. Jeśli będzie zbyt suche, dolewamy stopniowo oliwę. Doprawiamy całość solą i pieprzem. Podajemy jako zimną przekąskę w formie dipa do świeżych warzyw np. marchwi, selera naciowego, papryki ,ew. z kawałkami chleba pita lub jako pastę do kanapek.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA