Hummus z dyni

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 36)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pasty do chleba
Kuchnia świata:
Kuchnia arabska

Składniki:

  • 2 filiżanki ugotowanej na parze dyni japońskiej
  • puszka opłukanej i odcedzonej ciecierzycy
  • łyżka tahini
  • łyżeczka kminu
  • łyżka soku z cytryny
  • utarty ząbek czosnku
  • łyżeczka soli

Kalkulator wag i miar

Przepis

Ciecierzycę zmiksować. Dodać dynię, tahini, kmin, czosnek, sok z cytryny i sól. Miksować na gładką masę. Podawać z grzankami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE