Hummus z dyni

Hummus z dyni
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 36)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pasty do chleba
Kuchnia świata:
Kuchnia arabska

Składniki:

  • 2 filiżanki ugotowanej na parze dyni japońskiej
  • puszka opłukanej i odcedzonej ciecierzycy
  • łyżka tahini
  • łyżeczka kminu
  • łyżka soku z cytryny
  • utarty ząbek czosnku
  • łyżeczka soli

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ciecierzycę zmiksować. Dodać dynię, tahini, kmin, czosnek, sok z cytryny i sól. Miksować na gładką masę. Podawać z grzankami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA