Horchata

Horchata
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Szkoła gotowania Marthy Stewart 3 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje
Kuchnia świata:
Kuchnia hiszpańska
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Dzień przed przygotowaniem zetrzyj na proszek ryż w młynku do przypraw. Przenieś do dużej miski, dodaj migdały i cynamon. Wlej około 600 ml gorącej wody, wymieszaj, przykryj i pozostaw na 6 godzin.

Wyciągnij laskę cynamonu. Miksuj składniki blenderem przez około 4 minuty, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodaj 2 szklanki wody i miksuj przez kilka sekund. Na dużej misce umieść duże sito z 3 warstwami gazy. Powoli przelewaj przez nie mieszankę, delikatnie dociskając, żeby łatwiej przechodziło. Następnie zbierz rogi gazy i wyciśnij pozostały płyn. Wymieszaj z cukrem i solą, aż składniki się złączą. Jeśli konsystencja jest zbyt gęsta, dodaj trochę wody. Przykryj i umieść w lodówce. Przed podaniem wymieszaj.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE