Hiszpański omlet

Seria kulinarna:
Niewolnicy Kambuza (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia hiszpańska
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
40 minut

Przepis



Składniki
2 ziemniaki, pokrojone w kostkę
1 łyżeczka masła
1 zielona papryka, cienko pokrojona
1 czerwona papryka, cienko pokrojona
1 grecka kiełbasa (Loukaniko), grubo pokrojona
1 mała cebula, drobno posiekana
1 ząbek czosnku, drobno posiekany
6 jajek, rozmąconych
4 łyżki tartego sera

Potrzebne
Rondel, patelnia, trzepaczka, tarka

Sposób przygotowania
Gotować ziemniaki we wrzącej osolonej wodzie aż będą miękkie, ale muszą zachować kształt. Odcedzić. Roztopić masło na patelni i dodać ziemniaki, paprykę, kiełbasę, cebulę i czosnek. Smażyć 10 minut, aż wszystko będzie miękkie i przyrumienione. Wlać rozmącone jajka i zmniejszyć płomień. Wolno smażyć dopóki omlet nie będzie lekko ścięty. Posypać tartym serem i przyrumienić przez kilka minut w piekarniku. Podawać gorący lub w temperaturze pokojowej.

© Melissa Love

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE