Herbata po kaszmirsku

Herbata po kaszmirsku
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Anjum Anand

Seria kulinarna:
Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wsypać herbatę i przyprawy do dużego garnka. Wlać 2,25 litra wody i doprowadzić do wrzenia. Gotować około pół godziny, aż ubędzie jedna trzecia płynu. Dodać resztę wody, mleko i cukier i ponownie doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować jeszcze 4-5 minut. Dodać syrop różany i dokładnie wymieszać. Przecedzić napój przez drobne sito i podawać.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE