Herbaciany pudding z malinami i puree z mango

Herbaciany pudding z malinami i puree z mango
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.101)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Skrobię kukurydzianą wymieszać na gładką masę z 1/2 szklanki mleka. Mleko, masę skrobiową, liście herbaty, miód i sól przełożyć do garnka i gotować na wolnym ogniu, ciągle mieszając, do czasu, aż mieszanka zgęstnieje. Maliny rozłożyć w 4 dużych ramekinach, uzupełnić je gotowym puddingiem. Chłodzić przynajmniej godzinę, aż pudding się zetnie. Mango, sok pomarańczowy i imbir zmiksować na gładkie puree. Puddingi polać sosem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE