Harissa

Harissa
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Kulinarne safari (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia marokańska

Składniki:

  • 10 dużych papryczek chili (usunąć połowę nasion
  • pokroić na 6 części)
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka nasion kminu
  • zrumienionego na patelni i zmielonego
  • 2 łyżeczki czerwonego octu winnego
  • 3 łyżeczki oliwy
  • ¼ łyżeczki soli
  • sok z połowy cytryny

Kalkulator wag i miar

Przepis

Zmiksować papryczki chili, czosnek, sok z cytryny i ocet na gęstą pastę. Dodać oliwę, kmin, sól i wymieszać. Przechowywać w lodówce.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE