Hamburger z kurczaka w chili

Hamburger z kurczaka w chili
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Donna Hay

Seria kulinarna:
Donna Hay - szybkie, świeże, proste (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Przygotować majonez cytrynowy. W misce wymieszać majonez z sokiem z cytryny.
Połączyć oliwę, paprykę w proszku i chili. Zalać kurczaka. Mocno rozgrzać grill lub żeliwną patelnię rowkowaną. Smażyć kurczaka po 2 minuty z każdej strony. Bułki posmarować majonezem cytrynowym. Przełożyć liśćmi rukoli i kawałkami kurczaka.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE