Halibut w oliwie

Halibut w oliwie
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 14)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 2 filety halibuta bez skóry (po 125 g)
  • 1,5 miarki oliwy
  • skórka z pomarańczy
  • pół łyżeczki ziaren fenkułu
  • 2 gałązki tymianku
  • ząbek czosnku
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • sól morska

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 120° C. Ułożyć filety w formie jak najlepiej dobranej do ich wielkości. Zalać oliwą tak żeby je zakryła. Dodać skórkę pomarańczową, fenkuł, tymianek, czosnek i pieprz. Piec do kruchości, przez ok. 10 min. Wyjąć rybę z oliwy. Przybrać solą morską. Filety podawać skropione oliwą, która została w formie.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA