Halibut w oliwie

Halibut w oliwie
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 14)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • 2 filety halibuta bez skóry (po 125 g)
  • 1,5 miarki oliwy
  • skórka z pomarańczy
  • pół łyżeczki ziaren fenkułu
  • 2 gałązki tymianku
  • ząbek czosnku
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • sól morska

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzać piekarnik do 120° C. Ułożyć filety w formie jak najlepiej dobranej do ich wielkości. Zalać oliwą tak żeby je zakryła. Dodać skórkę pomarańczową, fenkuł, tymianek, czosnek i pieprz. Piec do kruchości, przez ok. 10 min. Wyjąć rybę z oliwy. Przybrać solą morską. Filety podawać skropione oliwą, która została w formie.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE