Gumbo z owocami morza

Gumbo z owocami morza
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.10

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej

Składniki:

  • ½ kg pokrojonej okry
  • 2 łyżki mąki orkiszowej
  • 2 łyżki oliwy
  • ¼ filiżanki oliwy
  • 1 posiekana cebula
  • ½ filiżanki pokrojonego selera
  • ½ filiżanki pokrojonej zielonej papryki
  • filiżanka mięsa z krewetek
  • łyżka rozgniecionego czosnku
  • puszka pomidorów
  • ½ filiżanki natki pietruszki
  • 2 liście laurowe
  • ½ filiżanki drobno pokrojonej dymki
  • ½ kg oczyszczonych krewetek
  • ½ kg mięsa krabowego
  • 2 litry bulionu rybnego
  • sól morska
  • pieprz
  • tabasco albo pieprz kajeński

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Smażyć okrę przez 15 minut na kilku łyżkach oliwy.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA