Gulasz z ryżem, warzywami i jajkiem sadzonym

Gulasz z ryżem, warzywami i jajkiem sadzonym
Oceń przepis:
44 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Piotr Kucharski

Seria kulinarna:
Kucharskiego pomysł na kuchnię (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Gulasze, Dania z wieprzowiny

Składniki:

  • 200 g mielonej łopatki wieprzowej
  • 2 ząbki czosnku
  • mały kawałek imbiru
  • mała cebula
  • 300 g fasolki szparagowej
  • 200 g brokułu (świeżego lub mrożonego)
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • olej do smażenia
  • ryż lub kasza gryczana
  • 2 jajka

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ryż ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Na patelni podsmażyć na oleju posiekany czosnek, imbir i cebulę. Dodać mięso i przesmażyć całość kilka minut. Dodać fasolkę i brokuł w różyczkach. Wszytko razem dusić około 10 minut.

Sos sojowy wymieszać z miodem i octem jabłkowym. Zalać mięso z warzywami. Poddusić przez kolejne kilka minut.

W tym czasie zrobić na patelni dwa jajka sadzone.

Podać gulasz z mięsem, na wierzchu ułożyć po sadzonym jajku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA