Gulasz węgierski

Gulasz węgierski
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 13)
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wołowinę przyprawić i obsmażyć na rozgrzanej oliwie. Kiedy mięso będzie rumiane, zdać je z patelni i umieścić na niej warzywa. Podsmażać przez 5 minut. Dodać paprykę. Smażyć przez 30 sekund. Dołożyć mięso, kminek i koncentrat pomidorowy. Dolać piwo i tyle bulionu, żeby zakryć wołowinę. Wrzucić pomidory. Gotować na wolnym ogniu przez półtorej godziny, aż mięso będzie miękkie.
Podawać z makaronem, łyżką kwaśnej śmietany i szczyptą papryki.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

liliu 6 lat temu

soliłam na końcu, ale gulasz wyszedł świetnie!

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE