Grzyby z patelni

Grzyby z patelni
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.90

Przepis

Składniki:
500 g oczyszczonych grzybów dowolnego rodzaju
3 łyżki masła
2 posiekane ząbki czosnku
skórka starta z jednej cytryny
¼ łyżeczki sproszkowanej wędzonej papryki
sól i świeżo mielony pieprz
½ szklanki kwaśnej śmietany
łyżka soku z cytryny
trochę posiekanej natki pietruszki
kilka łyżek orzeszków piniowych

Do podania:
placki chlebowe Lahmacun z pastą do smarowania

Przygotowanie:
Masło rozpuścić na patelni, dodać czosnek i pokrojone grzyby. Zamieszać, aby grzyby obtoczyły się w maśle. Dusić kilka minut. Dodać skórkę z cytryny, wędzoną paprykę, sól, pieprz, śmietanę. Wymieszać, aby powstał sos. Zgasić ogień. Skropić sokiem z cytryny. Posypać natką i orzeszkami. Podawać z plackami chlebowymi posmarowanymi pastą.

© Annabel Langbein

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE