Grzanka z pieczarkami

Grzanka z pieczarkami
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.00

Składniki:

  • półtorej filiżanki pieczarek pokrojonych w ćwiartki
  • łyżka oliwy
  • posiekany ząbek czosnku
  • pół filiżanki mleka sojowego
  • łyżeczka tymianku
  • łyżka koperku
  • łyżka bazylii
  • łyżka natki pietruszki
  • szczypta soli morskiej
  • 2 kromki żytniego chleba

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pieczarki i czosnek smażyć przez minutę na oliwie. Dolać mleko, dodać zioła i sól. Smażyć, aż grzyby zmiękną i wchłoną płyn. Na patelni albo w tosterze zrobić grzanki. Ułożyć je na talerzu i przykryć pieczarkami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA