Gruszkowy sos z rokitnikiem

Gruszkowy sos z rokitnikiem
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
Jesienne ATELIER SMAKU (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w kostki gruszki wrzucamy na patelnię z cukrem, solą i posiekaną papryczką chilli. Smażymy na małym ogniu przez kilka minut, aż gruszka zacznie puszczać sok. Dorzucamy umyte owoce rokitnika i czerwony pieprz. Smażymy jeszcze przez kilka minut pod przykryciem, ponieważ owoce rokitnika mają tendencję do strzelania. Mieszamy od czasu do czasu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA