Gruszki z szafranem

Gruszki z szafranem
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • 6 twardych gruszek
  • szczypta szafranu
  • 2 filiżanki cukru
  • 2 strączki kardamonu
  • kora cynamonowa
  • 4 kulki ziela angielskiego
  • anyż gwiazdkowy

Kalkulator wag i miar

Przepis

Gruszko obrać zostawiając ogonek. Usunąć gniazda nasienne. Wszystkie składniki umieścić w rondelku. Wlać tyle wody, żeby gruszki były zakryte. Gotować do miękkości, a następnie ostudzić w syropie. Wyjąć gruszki i zredukować płyn, aż powstanie gęsty sos.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE