Gruszki pod oscypkiem z żurawiną

Grillowany ostrobok i tabule z kalafiora i brokułu zobacz Grillowany ostrobok i tabule z kalafiora i brokułu 2018-06-19 12:28:22
Grillowany ostrobok i tabule z kalafiora i brokułu
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Gieno Mientkiewicz

Seria kulinarna:
Przez dziurkę od sera (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 2 gruszki
  • 10 dag gotowej żurawiny
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • 3 łyżki dobrego octu jabłkowego
  • 15 dag oscypka

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Gruszki obrać i skroić w ósemki. Na patelnię wlać ocet i wsypać cukier. Rozpuścić. Włożyć gruszki i karmelizować powoli, aż staną się półtwarde. Pod koniec obsypać tartym oscypkiem i przykryć, aby ser się stopił. Zdjąć na talerz, ułożyć w krąg, a w środek nałożyć żurawinę.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów CANAL+ TV przez internet

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE