Grillowany/pieczony okoń morski

Grillowany/pieczony okoń morski
Oceń przepis:
33 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Włoskie przepisy z River Cafe (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Dania z grilla
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej grill oraz piekarnik do 190 stopni C. Natrzyj wnętrze ryby solą, pieprzem i nasionami kopru. Upiecz okonia na grillu z obu stron. Na blasze rozłóż połowę plastrów cytryny i fenkuła oraz łodygi natki pietruszki. Posól, dopraw pieprzem i nasionami fenkuła, skrop oliwą i ułóż na wierzchu ugrillownego okonia. Obłóż rybę pozostałymi plastrami cytryny i fenkuła, skrop sokiem z cytryny, a winem oblej dookoła. Piecz 20 minut.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA