Grillowany/pieczony okoń morski

Grillowany/pieczony okoń morski
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Włoskie przepisy z River Cafe (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Dania z grilla
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzej grill oraz piekarnik do 190 stopni C. Natrzyj wnętrze ryby solą, pieprzem i nasionami kopru. Upiecz okonia na grillu z obu stron. Na blasze rozłóż połowę plastrów cytryny i fenkuła oraz łodygi natki pietruszki. Posól, dopraw pieprzem i nasionami fenkuła, skrop oliwą i ułóż na wierzchu ugrillownego okonia. Obłóż rybę pozostałymi plastrami cytryny i fenkuła, skrop sokiem z cytryny, a winem oblej dookoła. Piecz 20 minut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE