Grillowany tuńczyk i karaibska salsa

Grillowany tuńczyk i karaibska salsa
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Dania z grilla
Kuchnia świata:
Kuchnia karaibska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • Składniki tuńczyka:
  • 4 grube porcje tuńczyka, o wadze 170-230g
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa
  • Składniki salsy:
  • 1 czerwona papryka bez nasion, pokrojona w drobną kostkę
  • 1 mango bez skóry i pestki, pokrojone w drobną kostkę
  • 4 dymki, drobno posiekane
  • 1 pęczek kolendry, posiekany
  • sok i skórka z 1 limonki
  • 25 g prażonych wiórków kokosowych
  • 2 łyżki oliwy
  • sól do smaku

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Wymieszaj starannie wszystkie składniki salsy. Maksymalnie rozgrzej grill. Dopraw porcje ryby solą i pieprzem. Wetrzyj oliwę. Grilluj po parę minut po obu stronach. Najsmaczniejsze są, gdy wnętrze pozostanie chłodne i czerwone.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE