Grillowany gołąb w recioto valpolicella

Grillowany gołąb w recioto valpolicella
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Włoskie przepisy z River Cafe (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 1 gołąb
  • luzowany
  • sól morska
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • skórka okrojona z 1 cytryny i sok
  • oliwa extra vergine
  • wino Valpolicella
  • garstka liści rozmarynu
  • posiekanych
  • 1 ząbek czosnku
  • pokrojony na cienkie plasterki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Natrzyj mięso gołębia rozłożone na płasko solą, pieprzem oraz czosnkiem, obłóż skórką z cytryny i rozmarynem. Wlej do naczynia wino, sok z cytryny, dopraw solą, pieprzem i ziołami. Natrzyj mięso gołębia przygotowaną marynatą. Ugrilluj gołębia po 2 minuty od strony piersiowej i grzbietowej tak, żeby mięso było różowe, ale niezbyt krwiste. Podlewaj mięso marynatą. Podawaj z młodymi warzywami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA