Grillowany dorsz

Grillowany dorsz
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Ainsley Harriot

Seria kulinarna:
Ekspres Ainsleya dla smakoszy (odc.3)
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Dania z grilla
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wymieszać posiekaną natkę, rozgnieciony czosnek z oliwą, przyprawić solą i pieprzem. Mieszanką posmarować kawałki ryby, odstawić na 8-10 minut. Pokroić cytrynę na plasterki. W brytfance ułożyć plasterki cytryny i liście laurowe. Umieścić na wierzchu rybę. Po bokach poukładać gałązki pomidorków, posmarowanych oliwą. Posypać solą. Piec na grillu z pokrywą lub przykryte folią aluminiową w gorącym piekarniku przez 8-10 minut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE