Grillowanie radicchio

Grillowanie radicchio
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.51)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 2 radicchio
  • podzielone na ćwiartki z zachowanym głąbem
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz
  • ¼ szklanki miodu
  • 3 łyżki octu balsamicznego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej grill, lub patelnię grillową. Posmaruj radicchio oliwą i posyp solą i pieprzem. Połóż na grillu i smaż, aż zmięknie i zacznie robić się brązowa. Przełóż do miski. Wymieszaj miód i ocet balsamiczny, przelej do miski z radicchio i wymieszaj. Dopraw do smaku i podawaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA