Grillowane warzywa z kuskusem

Grillowane warzywa z kuskusem
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.00

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wsyp kuskus do dużej miski i zalej wrzątkiem. Zostaw na chwilę, żeby nasiąknął wodą. W międzyczasie rozgrzej patelnię z grubym dnem. Wrzuć na nią chilli i smaż przez 4 minuty mieszając. Odstaw i wystudź. Odetnij końcówki dymki, przekrój cebulki na pół i wrzuć wszystko do blendera. Użyj funkcji pulsacyjnej, żeby je zmielić. Dodaj pomidory, czerwoną paprykę, oliwki i miętę. Zmiel wszystko, kilkakrotnie uruchamiając blender. Wymieszaj kuskus widelcem. Dodaj mieszankę warzywną, kmin rzymski, pieprz kajeński i sól. Przełóż wszystko do dużej miski i posyp natką pietruszki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA