Grillowane warzywa

Grillowane warzywa
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.50)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 1 pęczek szparagów
  • przyciętych u nasady
  • 1 cukinia
  • przekrojona wzdłuż na ćwiartki
  • 3 czerwone papryki bez pestek i szypułek
  • pokrojone na ćwiartki
  • 1 czerwona cebula
  • przekrojona na 3 grube plastry
  • ¼ szklanki oliwy
  • ¼ szklanki świeżych liści bazylii
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej grill ogrodowy albo domowy. Wymieszaj warzywa z oliwą i oprósz solą i pieprzem. Grilluj szparagi i cukinię 3-5 min, aż będą miękkie, paprykę i cebulę ok. 8 min, aż będzie miękka i miejscami przypieczona. Pokrój warzywa na kawałki wielkości kęsa i wymieszaj z liśćmi bazylii. Dopraw solą i pieprzem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA