Grillowane kalmary

Grillowane kalmary
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Kulinarne safari (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza, Dania z grilla
Kuchnia świata:
Kuchnia grecka

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wybieramy nieduże kalmary. Przecinamy je na pół i nacinamy lekko w romby. Dodajemy ząbek czosnku, suszoną kolendrę i wino owocowe, na przykład shiraz. Dolewamy dużo oliwy z oliwek. Marynujemy kalmary kilka godzin lub całą noc. Odcedzamy marynatę. Smażymy po jednej stronie przez minutę i pół minuty po drugiej. Na koniec doprawiamy sokiem ze świeżej cytryny.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE