Grillowana makrela z ziemniakami i kaszanką

Grillowana makrela z ziemniakami i kaszanką
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Dania z grilla

Składniki:

  • 4 filety z makreli
  • kawałki masła (do smarowania i do smażenia)
  • sól i pieprz
  • 4 grube plastry kaszanki
  • gotowe purée ziemniaczane
  • 2-4 dymki

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Filety z makreli posmaruj masłem, dopraw solą i pieprzem. Wstaw pod grill na 4-6 minut, zależnie od grubości porcji. Na patelni roztop kawałek masła. Plastry kaszanki smaż przez 3 minuty po obu stronach. Do gotowego purée ziemniaczanego dodaj podsmażoną na maśle dymkę. Wymieszaj.
Zrób dressing: musztardę dijon wrzuć do miski, dolej ocet z czerwonego wina i wbij żółtko. Wlej, ubijając, olej z orzechów włoskich i olej arachidowy. Dopraw solą i pieprzem. Na talerzu połóż plaster kaszanki, nałóż ziemniaki. Polej dressingiem wokół talerza, na ziemniakach umieść makrelę.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA