Grillowana kanapka z szynką i serem

Grillowana kanapka z szynką i serem
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.34)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
3

Składniki:

  • 6 kromek pieczywa pełnoziarnistego
  • 3 łyżki musztardy diżońskiej
  • 3 plasterki dobrej szynki
  • 3 grube plastry sera cambozola
  • 3 łyżki masła

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozsmaruj musztardę na 3 kromkach, na każdą połóż po plasterku szynki i sera. Przykryj pozostałymi kromkami i posmaruje obie zewnętrzne strony wszystkich kanapek masłem. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Smaż kanapki po 2 minuty z każdej strony, aż będą złoto-brązowe, a ser się stopi.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE