Grillowana jagnięcina z fetą i cytryną

Grillowana jagnięcina z fetą i cytryną
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Nigel Slater

Seria kulinarna:
Proste dania Nigela Slatera (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Oderwij listki oregano i tymianku, włóż do miski i zalej niewielką ilością oliwy. Pokrusz i dodaj fetę (kawałki mogą być spore, bo i tak rozpadną się przy mieszaniu). Dopraw do smaku świeżo mielonym pieprzem i sokiem z cytryny i wszystko delikatnie przemieszaj. Mocno rozgrzej patelnię grillową. Dopraw kotleciki solą oraz pieprzem i posmaruj każdy kotlecik niewielką ilością oliwy, a następnie ułóż na gorącej patelni. Smaż po kilka minut z każdej strony, aż się zrumienią i będą chrupiące – najlepiej, żeby w środku były sprężyste i różowe. Rozłóż kotleciki na dwóch podgrzanych talerzach i póki jeszcze skwierczą, polej dressingiem z fetą. Podawaj natychmiast!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA