Gotowany modrak morski

Gotowany modrak morski
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

  • 2 pęczki modraka morskiego
  • 50-75 g masła
  • sok z 1 limonki
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Odetnij końcówki łodyg modraka morskiego. Gotuj w całości przez kilka minut w osolonym wrzątku. W rondlu roztop masło. Łyżką cedzakową przełóż łodygi modraka do rondla z masłem. Wyciśnij sok z limonki. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj i podawaj.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE