Gotowane ziemniaki z koperkiem i pietruszką

Gotowane ziemniaki z koperkiem i pietruszką
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 24)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 6 czerwonych ziemniaków (ok. 1 kg)
  • obranych i przekrojonych na pół
  • 2-3 łyżki masła
  • gruboziarnista sól i świeżo zmielony czarny pieprz
  • 1 łyżka posiekanego świeżego koperku
  • 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki

Kalkulator wag i miar

Przepis

Włożyć ziemniaki do dużego garnka z wodą. Doprowadzić do wrzenia i gotować 15-18 minut, aż będą miękkie. Odcedzić. Przełożyć na ciepły półmisek, dodać masło, oprószyć solą i pieprzem, posypać ziołami i wymieszać.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE