Gotowane gruszki

Gotowane gruszki
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.50
Seria kulinarna:
Męski weekend dzień matki
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • 5 gruszek Beurre Bosc
  • ½ butelki porto
  • ½ butelki czerwonego wina
  • 250 g miałkiego cukru
  • laska cynamonu
  • 1 anyż gwiazdkowy
  • nasiona kolendry
  • skórka z pomarańczy
  • laska wanilii

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Rozciąć laskę wanilii i wydrapać nasionka. Wrzucić do rondla. Dodać cukier, cynamon, anyż gwiazdkowy, nasiona kolendry i skórkę pomar

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE