Gotowane gruszki

Gotowane gruszki
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes za stołem (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Obierz gruszki ze skórki, przetnij ogonki i przekrój owoce wzdłuż. Ostrym nożykiem usuń gniazda nasienne. Zanurz połówki gruszek w wodzie z sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. Ugotuj syrop z cukru i wody. Wystudź, włóż gruszki do syropu, przykryj pergaminem i doprowadzić do wrzenia. Gotuj przez parę minut i wystudź. Połówki owoców zanurz w cukrze-pudrze i opal kuchenną opalarką. Podawaj z mrożonym kremem gruszkowym jako elegancki deser.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE