Gorące kakao z rumem

Gorące kakao z rumem
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 4.60
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.63)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
1

Składniki:

  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • 1 szklanka mleka
  • 30 ml rumu lub likieru Baileys
  • Kahlua
  • Frangelico lub innego

Kalkulator wag i miar

Przepis

Dobrze wymieszać składniki trzepaczką w małym rondlu (bez alkoholu). Podgrzać na średnim ogniu aż zacznie wrzeć. Wlać alkohol i podawać.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE