Gorąca czekolada

Gorąca czekolada
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Wolny dzień Chucka (odc. 13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Napoje
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
10 minut

Przygotowanie:

Składniki:
2 szklanki mleka (500 ml)
2 szklanki śmietanki 35% tłuszczu (500 ml)
⅓szklanki cukru pudru (80 ml)
2 szklanki posiekanej ciemnej czekolady (500 ml)
½ szklanki espresso (125 ml)

Przygotowanie:
W rondelku na średnim ogniu podgrzewamy mleko, śmietankę, espresso i cukier. Mieszamy ubijaczką, aby rozpuścić cukier. Dodajemy czekoladę i mieszamy, aż się dokładnie roztopi. Rozlewamy do 4 kubków. Przybieramy piankami z przepisu Chucka.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE