Golonka z kapustą zasmażaną

Golonka z kapustą zasmażaną zobacz Golonka z kapustą zasmażaną 2018-08-13 12:58:26
Golonka z kapustą zasmażaną
Oceń przepis:
37 ocen Średnia ocena: 3.10

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak - z miłości do lokalności (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z wieprzowiny
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Kapustę posiekaj i gotuj w osolonej wodzie z dodatkiem ziela i liścia laurowego do momentu, aż zmięknie (ok.10 minut).
Pokrój cebulę w półksiężyce i przesmaż ją z pokrojonymi na małe kawałki boczkiem i słoniną.
Gdy składniki się zrumienią, dodaj odciśniętą kapustę i dokładnie wymieszaj. Dodaj chrzan, musztardę i wlej piwo.
Kapustę smaż jeszcze kilka minut i dopraw ją majerankiem, solą i pieprzem. Do kapusty dodaj golonki w całości. Piecz je w ognisku przez 1,5 godziny lub w piekarniku.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE