Gołąbki z ryby

Gołąbki z ryby zobacz Gołąbki z ryby 2018-06-19 12:28:21
Gołąbki z ryby
Oceń przepis:
33 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Adam Chrząstowski

Seria kulinarna:
Adam po pracy 3 (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Gołąbki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Dorsza zmiksuj niezbyt drobno w melakserze, dodając jajko i śmietankę. Wyjmij farsz do miski i dodaj posiekaną szałwię, suszone pomidory, łososia i ryż. Przypraw farsz i wymieszaj. Liście kapusty sparz we wrzątku, aby stały się elastyczne. Nożem zetnij najgrubszą część liścia. Farsz nałóż na matową stronę liści i zawiń gołąbki. Na dnie żaroodpornej miski ułóż brzydsze liście kapusty i na to ułóż gołąbki. Pulpę pomidorową zagotuj z liściem laurowym i koperkiem, lekko posól. Pulpą zalej gołąbki, przykryj i wstaw do piekarnika o temperaturze 160 st. C na 45 minut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE