Gofry z czekoladą na gorąco

Gofry z czekoladą na gorąco
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 3.00
Seria kulinarna:
Apetyt na Skandynawię 3 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery, Dobre dla dzieci
Kuchnia świata:
Kuchnia skandynawska
Ilość osób:
6

Składniki:

Dodatki
Czekolada na gorąco

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Moroszkę wymieszać z syropem, odstawić.
Suche składniki ciasta na gofry połączyć w misce. Rozpuścić masło, przestudzić. Suche składniki wymieszać z rozpuszczonym masłem, a następnie z mlekiem i wodą gazowaną na gładkie ciasto.
Rozgrzać gofrownicę, posmarować lekko masłem. Wlać ciasto, zakryć pokrywą. Piec gofry przez mniej więcej 3 minuty.
Składniki czekolady na gorąco umieścić w rondelku, podgrzewać na małym ogniu, mieszając.
Gofry podawać z moroszką i bitą śmietaną oraz czekoladą na gorąco, udekorowaną łyżką bitej śmietany i wiórkami tartej czekolady.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA