Goda masala

Goda masala
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Warsztaty smaku kuchni+: Po-smak świata z Gosią Molską
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Usuń nasiona kardamonu z łuski. Podsmaż cynamon, goździki, kardamon i liście laurowe w oleju, aż zaczną strzelać. Resztę składników prażyć na małym ogniu, aż kokos będzie ciemnobrązowy.
Schłodzić i utrzeć.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE