Garam masala

Garam masala
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Anjum Anand

Seria kulinarna:
Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

  • 4 suszone liście laurowe
  • 7 strączków czarnego kardamonu
  • tylko nasiona
  • 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu
  • 2 łyżeczki nasion kminu
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 5 goździków

Kalkulator wag i miar

Przepis

Zemleć wszystkie składniki w młynku do przypraw albo utrzeć w moździerzu. Przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku, w chłodnym, ciemnym miejscu.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

jokaboka 6 lat temu

Najlepsze garam masala, czyli wg mnie smakujace tak jak to, jakie jadlam w Indiach, jest to przyrzadzone wg przepisu, ktory znalazlam na www.dotykindii.pl/garam_masala.html

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE