Garam masala

Garam masala
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Anjum Anand

Seria kulinarna:
Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

  • 4 suszone liście laurowe
  • 7 strączków czarnego kardamonu
  • tylko nasiona
  • 1 łyżeczka ziaren czarnego pieprzu
  • 2 łyżeczki nasion kminu
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 5 goździków

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zemleć wszystkie składniki w młynku do przypraw albo utrzeć w moździerzu. Przechowywać w szczelnie zamkniętym słoiku, w chłodnym, ciemnym miejscu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA