Galaretki z wina

Galaretki z wina
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.47)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • 750 ml butelka czerwonego wina
  • 750 ml butelka białego wina
  • 750 ml butelka różowego wina
  • 9 opakowań żelatyny w proszku
  • 3 szklanki cukru

Kalkulator wag i miar

Przepis

Przelej wino z każdej butelki do oddzielnego rondla. Do każdego wsyp po 1 szklance cukru i 3 opakowania żelatyny Podgrzewaj na małym ogniu mieszając, aż żelatyna i cukier się rozpuszczą. Przelej wino z każdego rondla do oddzielnej kwadratowej foremki o boku 20 cm, odstaw do ostygnięcia, a następnie wstaw do lodówki, żeby galaretki zastygły. Gotowe galaretki okrój dookoła nożem, zanurz każdą foremkę w ciepłej wodzie i odwróć, a galaretka wypadnie na blat. Pokrój galaretki w kostkę i rozłóż na tacach.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE