Galaretka jabłkowa z pieprzem

Galaretka jabłkowa z pieprzem
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 49)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 200 ml wody
  • 200 ml cukru
  • 2 łyżki żelatyny
  • 400 ml soku jabłkowego
  • różowy pieprz
  • tymianek

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagotować wodę z cukrem. Zdjąć z ognia wsypać żelatynę i dokładnie wymieszać. Wlać sok jabłkowy i dodać pieprz. Starannie zamieszać.
Przelać do foremek i odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin.
Przed podaniem posypać tymiankiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA