Frytki z piekarnika

Frytki z piekarnika
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
4

Przygotowanie:



Składniki:
4 duże, umyte ziemniaki (do pieczenia)
oliwa
sól i pieprz

Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 205°C. Każdego ziemniaka rozetnij wzdłuż na połowę, a potem na ćwiartki, aż otrzymasz ósemki. Polej je oliwą, dopraw solą i pieprzem, ułóż oddzielnie na blasze. Piecz przez 15-20 minut, aż będą złociste po jednej stronie. Przewróć i piecz, aż będą złociste i chrupkie po obu stronach.

@ Michael Smith

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA