Frytki z piekarnika

Frytki z piekarnika
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
4

Przepis



Składniki:
4 duże, umyte ziemniaki (do pieczenia)
oliwa
sól i pieprz

Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 205°C. Każdego ziemniaka rozetnij wzdłuż na połowę, a potem na ćwiartki, aż otrzymasz ósemki. Polej je oliwą, dopraw solą i pieprzem, ułóż oddzielnie na blasze. Piecz przez 15-20 minut, aż będą złociste po jednej stronie. Przewróć i piecz, aż będą złociste i chrupkie po obu stronach.

@ Michael Smith

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE