Frytki z orzechami nerkowca

Frytki z orzechami nerkowca
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Anjum Anand

Seria kulinarna:
Łatwa kuchnia indyjska 2 (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

W głębokim rondlu rozgrzać olej. Dodać ziemniaki i smażyć 10 minut na małym ogniu. Wyjąć łyżką cedzakową i odłożyć. Na drugiej patelni rozgrzać łyżkę oleju, dodać kmin i orzechy nerkowca, i smażyć 1-2 minuty, aż nerkowce się zrumienią. Dodać sezam i smażyć minutę. Dodać kurkumę, chilli, amchoor, sól i cukier, wymieszać i smażyć jeszcze 20-30 sekund. Ponownie, tym razem bardzo mocno, rozgrzać olej, dodać frytki i smażyć 3-4 minuty, aż będą złociste i chrupiące. Wyjąć łyżką cedzakową i osączyć na papierowym ręczniku. Posypać frytki nerkowcami z sezamem i dokładnie wymieszać. Podawać natychmiast.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE